top of page

Vad är 

naprapati

Naprapater behandlar åkommor i kroppens rörelseapparat, det vill säga besvär med muskler, leder och/eller skelett ofta på ett neurologiskt sätt. Vi alla jobbar på olika sätt för att diagnostisera,  lindra smärta, återställa kroppens funktion och tillsist förebygga uppkomsten av ny problematik. 

 

En naprapat utgår alltid från helheten och tar hänsyn till såväl kroppsliga som psykologiska och sociala faktorer som kan bidra till att smärta och andra besvär uppstår. En naprapat är expert inom manuell medicin och använder sina händer i de olika behandlingsteknikerna. Manipulation och mobilisering som syftar till att återskapa funktion i leder och nervsystem som kompletteras med förebyggande åtgärder som rehabilitering och träning.

Vanliga besvär

Som verksam i Åre träffar jag ofta personer med akut smärta som ryggskott, nackspärr och ibland även i knä, fot och axlar från tex fallolyckor eller hög belastning.

Men jag träffar också dem med långvarig problematik som disksmärta, tennisarmbåge eller löparknä. 

En växande grupp är de som vill förebygga problem och smärta med min hjälp. Då läggs ett stort fokus på analys, behandling, rehabilitering & träning. Ett personligt upplägg som följs upp över tid.

bottom of page